Verzekerde en onverzekerde zorg

Vergoed door alle verzekeraars

Elektrisch Ontharing

Elektrisch Ontharing

Elektrische ontharing is een effectieve methode om ongewenste haargroei op het gezicht en op het lichaam definitief te verwijderen. Deze methode wordt meestal toegepast bij witte, grijze, blonde of rossige haren die niet behandeld kunnen worden met laser ontharing.
Bij elektrische ontharing wordt er met een flinterdun naaldje gedurende een seconde met hoogfrequente elektriciteit de eiwitten in het haarzakje vernietigd, waardoor er geen haar meer kan groeien. De meesten ervaren dit als een hitte die in de huid ontstaat.
De methode elektrisch ontharen bestaat al jarenlang en is bewezen nog steeds het meest effectief, omdat de ontharing gegarandeerd definitief is. Daarnaast kunnen ook de lichte haarkleuren die met laser ontharing ongeschikt zijn behandeld worden. Elektrisch ontharen is geschikt en betaalbaar voor iedereen.
Een haartje moet meerdere keren behandeld worden voordat hij definitief weg is. De haarfollikel bevat namelijk meerdere cellen die meewerken om een haar tot stand te brengen. En al deze cellen kunnen niet in één keer vernietigd worden. De beharing wordt na iedere elektrische epilatie behandeling dunner en minder gepigmenteerd. Afhankelijk van het type haargroei gemiddeld 10 tot 20 behandelingen nodig, daarna onderhouden.

Apilus Junior
Binnen Roza Clinics hebben wij gekozen voor de beste kwaliteit om met de Apilus Junior apparaat te werken waar gespecialiseerde huidtherapeuten mee werken. Dit is de snelste en meest geavanceerde technologie op het gebied van elektrisch ontharen. De Apilus Junior onderscheid zich doordat het gebruik maakt van een computergestuurd programma, in tegenstelling tot andere ontharingssystemen. De instellingen op de Apilus kunnen handmatig worden persoonlijk ingesteld op de gevoeligheid en behandeleffectiviteit van de cliënt. De Apilus verwijderd haartjes in 0.01 seconde. Door deze snelheid kunnen er veel meer haartjes in een behandeling worden verwijderd en dat maakt elektrisch ontharen een stuk comfortabeler.
Elektrisch ontharen is een veilige en effectieve ontharingsbehandeling en is onder andere geschikt voor:
  • Het verwijderen van haar op kleine oppervlakten, zoals in het gezicht.
  • Alle haarkleuren.
  • Dunne haren die niet met laser ontharing verwijderd kunnen worden.
  • Grijze, witte, blonde en rode haren die niet met laser ontharing verwijderd kunnen worden.

Met het elektrisch ontharen apparaat is het ook mogelijk om door middel van coagulatie de volgende huidoneffenheden te behandelen:
  • Rode aders in het gezicht (couperose/rosacea)
  • Steelwratjes (fibromen)
  • Gerstekorrels (milia)
  • Mee-eters (comedonen)

Na de behandeling
Vermijd 6 weken zonlicht, zonnebank en gebruik geen zelfbruinende crèmes. Bescherm de huid met een zonbescherming (minimaal SPF 30) om verkleuring van de huid te voorkomen.
Gedurende de behandelperiode de haren niet meer harsen, epileren of op een ander manier uittrekken. Wel mogen de haren geknipt/geschoren worden of mag ontharingscrème gebruikt worden.

Voor deze behandelingen kunt u mogelijk in aanmerking komen voor vergoeding van uit de ziektekostenverzekering.
Careers at Roza Clinics

Kom ons team versterken!