Verzekerde en onverzekerde zorg

Vergoed door alle verzekeraars

Laserontharing voor heren

Laserontharing voor heren

Een laser is een apparaat waarin, met behulp van een kristal en een hoge elektrische spanning, een sterk geconcentreerde, smalle bundel evenwijdig licht van één golflengte en één fase wordt opgewekt. Het kenmerk van laser is dat de energie van de lichtstraal buitengewoon geconcentreerd en intens is.

Lightsheer Desire Diode Laser
De Lumenis LightSheer Diodelaser één van de beste professionele laserapparaten op dit moment om comfortabel, snel en betaalbaar ongewenste haren permanent te verwijderen. De LightSheer ET is het meest bekende systeem voor het bereiken van permanente haarreductie. De geïntegreerde contactkoeling (Chilltip), instelbare pulsduur tot 400ms en fluence zorgen voor een behandeling die snel en doeltreffend is en optimaal comfort biedt. De LightSheer wordt gezien als de ‘Gouden Standaard’ voor permanente haarreductie en is effectief, veilig en snel. Deze Laser behoort tot de beste ontharingslasers ter wereld en onderscheid zich op meerdere punten van zijn concurrenten. Zo is het de eerste laser die door de uiterst kritische Amerikaanse keuringsdienst FDA is goedgekeurd.
De Lightsheer Diodelasers worden geleverd door de Firma Lumenis. Dit is een firma die al 20 jaar wereldwijd laserapparatuur aan ziekenhuizen en klinieken levert. Onderzoekers van de Harvard Universiteit in de Verenigde Staten hebben de effectieve resultaten van deze laser in wetenschappelijk onderzoek bevestigd.
Er zijn gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig, met tussenpozen variërend van 4 tot 8 weken. Per behandeling is er maximum een haarreductie van 20%, maar uiteindelijk is het resultaat en het aantal behandeling geheel van het individueel afhankelijk (genetische aanleg, man/vrouw, huidtype, haartype, hormoonhuishouding etc.)
Het gaat als volgt: Haren hebben een bepaalde groeicyclus zoals de anagene, katagene en telogene fases. De meest belangrijke fase om het haar definitief te verwijderen is de anagene fase. Alleen de haren die zich in de anagene fase (actieve groeifase) bevinden, kunnen definitief vernietigd worden. Het totale aantal behandelingen kan per persoon verschillen, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren zoals hormoonhuishouding, geslacht en genetische aanleg.

Voor deze behandelingen kunt u mogelijk in aanmerking komen voor vergoeding van uit de ziektekostenverzekering.

Wat is het verschil tussen een laserbehandeling en IPL?
Een veelgestelde vraag is wat het verschil is tussen laserlicht en IPL. Het voornaamste verschil is dat er bij IPL gebruik wordt gemaakt van ander licht, namelijk flitslicht. Flitslicht is diffuus en heeft een breedspectrum. Het kan daardoor minder gericht worden geplaatst dan laserlicht. De behandeling is ook wat oppervlakkiger. Bij een IPL behandeling moet u er rekening mee houden dat dieper gelegen haarwortels intact kunnen blijven. Laser ontharing is meer geconcentreerd licht wat dieper gelegen haarwortels ook goed kan bereiken. Dit maakt laser ontharing een duurzame een effectieve behandeling.

Is de behandeling voor iedereen geschikt?
Laserontharing met de LightSheer diodelaser is een beproefde ontharingsmethode met duurzame resultaten. Helaas is deze behandeling niet voor iedereen geschikt. In de volgende gevallen zullen wij u een behandeling afraden:
– U bent zwanger en/of geeft borstvoeding.
– Bij blonde, witte, grijze, rode of dunne haren. Helaas biedt dit soort haargroei bij behandeling meestal niet de gewenste resultaten. De haren absorberen weinig energie en de haarwortels blijven intact.
Careers at Roza Clinics

Kom ons team versterken!